برای صورت، تزریق چربی بهتر است یا تزریق ژل؟

اگر شما هم می‌خواهید که به روش تزریق، چهره‌ی خود را زیباتر کنید و به دنبال جوان‌سازی چهره‌ی خود هستید، حتماً یکی از سوال‌های شما این است که آیا تزریق چربی بهتر است یا تزریق ژل. برای همین، در این نوشته، ما قصد داریم که تفاوت‌های بین تزریق چربی و تزریق ژل را بیان کنیم و مزایا و معایب هر کدام را مرور کنیم.

اگرچه قبل از هر چیزی، باید به این نکته توجه کنید که در نهایت، پزشک متخصص شما است که در جلسه‌ی مشاوره و با توجه به ویژگی‌ها و شرایط بدن شما تصمیم نهایی را می‌گیرد؛ ولی نکته‌هایی که در این مقاله گفته می‌شود، به شدت به شما کمک می‌کند که درک بهتری از روند درمانی خود داشته باشید و به پزشک خود در تصمیم‌گیری کمک کنید.

برای صورت، تزریق چربی بهتر است یا تزریق ژل؟

مزیت‌های تزریق چربی نسبت به تزریق ژل

به طور چکیده می‌توان گفت که چون چربی از بدن خود فرد گرفته می‌شود، نسبت به یک ژل مصنوعی و ساختگی، ماندگاری بیشتری دارد؛ ولی در کنار این مزیت، به دلیل ساکشن چربی و فرایند پیچیده‌ای که دارد، هزینه‌ی بالاتری را هم دارد. در کل، می‌توان موردهای زیر را به عنوان مزیت‌های تزریق چربی بیان کرد:

1- چربی‌ها نسبت به سایر فیلرها (مواد پرکننده)، انعطاف بیش‌تری دارند.

2- احتمال ایجاد عفونت در ژل‌ها بیش‌تر از چربی است.

3- تزریق چربی نسبت به تزریق ژل، ماندگاری بیش‌تری دارد؛ البته میزان ماندگاری به نحوه برداشت و نحوه تزریق بستگی دارد.

4- چربی‌ها چون از بدن خود بیمار گرفته می‌شود، ایمن‌تر هستند و به هر جایی از صورت می‌توان تزریق کرد. آن‌ها حتی می‌توانند به عنوان جایگزین خوبی برای بوتاکس باشند تا چروک‌های اطراف پیشانی و چشم‌ها را بهبود بدهند. البته گاهی با تصمیم پزشک می‌توان از تزریق چربی و بوتاکس با هم استفاده کرد.

5- چربی، یک منبع خوب از سلول‌های بنیادی است که می‌تواند باعث جوانه زدن پوست زیرین در ناحیه‌ی درمان شود.

6- چون چربی از بدن فرد گرفته می‌شود؛ پس، می‌توانیم هرحجمی را برداشت کنیم. حتی به اندازه‌ی زیاد تا حدود 500 سی‌سی برای تزریق به باسن.

7- چون چربی از سلول‌های بدن زنده هستند، زمانی که به ناحیه‌ای تزریق می‌شوند به همان قسمت پیوند می‌خورند. توسط رگ‌ها و بافت‌های بدن احاطه می‌شوند و جزئی از چربی طبیعی آن منطقه می‌شوند و به اصطلاح، به بدن جوش می‌خورد. برای همین، حتی در تزریق حجم‌های زیاد چربی به بدن، امکان جابجایی وجود ندارد؛ در حالی اگر این حجم زیاد را بخواهیم با ژل پر کنیم، امکان جابجایی ژل در این حجم وجود دارد و شاید با فشارهای خارجی که به پوست وارد می‌شود، از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر حرکت کند و روی پوست دچار ناهمواری شود.

8- معمولاٌ چربی مورد نیاز برای تزریق را از بخش‌های بدن که به رژیم و ورزش مقاوم هستند برداشت می‌کنند (مانند پهلوها، شکم، باسن و…). برای همین، پس از تزریق چربی در نواحی صورت به سادگی با رژیم و ورزش، آب نمی‌شود و از بین نمی‌رود.

9- چربی را می‌توان به مدت ۶ ماه در یخچال‌های معمولی و ۲ سال در یخچال‌های صنعتی نگهداری کرد و سپس، دوباره تزریق نمود. برای همین، اگر فردی پس از تزریق اول بخواهد دوباره بخشی از ناحیه تزریق را پر کند، چربی به سادگی در دسترس است و فقط نیاز به تزریق دوباره دارد.

10- مزیت دیگر تزریق چربی، این است که احتمال ایجاد آلرژی در آن پایین است. با این حال، برخی از پزشک‌ها با تزریق چربی مخالف هستند. آن‌ها می‌گویند که فیزیولوژی انسان به گونه‌ایی است که چربی هر بخش از بدن برای همان بخش طراحی شده است.

برای همین، اگر از چربی شکم برای پر کردن صورت استفاده شود، از نظر پزشکی نادرست است. مگر این که دیگر چاره‌ای نداشته باشیم. چون شاید پس از تزریق، آن ناحیه به یکباره یا به مرور زمان خالی شود و مشکل عدم قرینگی به وجود بیاید یا حتی شاید گوشت اضافه در منطقه‌ی تزریق ایجاد شود و یا گودی‌هایی در محل برداشت چربی ایجاد شود. البته ژل‌های با برندهای باکیفیت، خود را با بدن انطباق می‌دهند و هیچ حساسیتی ایجاد نمی‌کنند.

معایب و نکته‌های منفی تزریق چربی

1- این امکان وجود دارد که بخشی از چربی تزریق شده دوباره به بدن جذب شود؛ برای همین، برای دستیابی به نتیجه‌های ماندگار و بلندمدت، باید بیش‌تر از یک بار تزریق چربی را انجام داد.

2- چون تزریق چربی، فرایند پیچیده‌تری دارد، هزینه‌ی بیش‌تری نسبت به ژل‌ها نیاز دارد. البته تزریق چربی در بلندمدت، مقرون به صرفه‌تر خواهد بودغ چون نتایج بلندمدت‌تری دارد.

3- بلافاصله بعد از پیوند چربی، بیش‌تر نتایج آن را می‌توان دید؛ ولی چند هفته طول می‌کشد که تورم فروکش کند و نتیجه‌ی نهایی را دید.

مزیت‌های تزریق ژل نسبت به تزریق چربی

1- در تزریق ژل، هزینه‌های اولیه بسیار کم‌تر از تزریق چربی است.

2- در تزریق ژل، ممکن است که دچار التهاب شوید؛ ولی معمولاً به اندازه‌ی تزریق چربی ادامه پیدا نمی‌کند.

3- دلیل معروف شدن ژل صورت، این است که از روش‌های غیرتهاجمی و غیرجراحی است و اگر به درستی انجام شوند، می‌تواند نتیجه‌های خوبی را ایجاد کند.

4- در تزریق ژل، مانند چربی نیازی به ساکشن نیست. پس، به آماده‌سازی پیش از تزریق ژل نیازی نداریم و همه چیز آماده است. یعنی تزریق ژل، نیازی به استخراج ندارد و فقط باید در محل مورد نظر تزریق شود.

5- پس از تزریق ژل، زمان نقاهت، کوتاه است و گاهی حتی نیازی به دوره‌ی نقاهت نیست و برخی از بیمارها می‌توانند بلافاصله زندگی روزمره‌ی خود را انجام دهند.

6- تزریق ژل در لایه‌های سطحی قابل تزریق است. برای همین، بیش‌تر به چشم می‌آید و تزریق آن، مهارت چندانی نیاز ندارد.

7- عمل تزریق چربی را می‌توان نوعی جراحی کوچک به‌ حساب آورد؛ چون در محل برداشت چربی، یک بریدگی کوچک ایجاد شده و به یک بخیه نیاز خواهد داشت. پس از انجام این عمل هم نیاز است تا زمانی برای دوره‌ی نقاهت بگذراند. همچنین، شاید بیمار به داروی بی‌حسی نیاز داشته باشد. ولی تزریق ژل، یک اقدام بدون جراحی است و به همین دلیل، پرطرفدارتر می‌باشد.

معایب و نکته‌های منفی تزریق ژل

1- نتیجه‌ی فیلرهای پوستی موقتی است. البته فیلرهای ترکیبی می‌توانند نزدیک به دو سال دوام داشته باشند؛ ولی بدن به مرور و در مدت 6 ماه، بیش‌تر فیلرها را به خود جذب می‌کند.

2- اگرچه هزینه‌های اولیه تزریق ژل کم‌تر است؛ ولی هزینه‌های بلندمدت ژل‌ها می‌تواند بیش‌تر از تزریق چربی باشد؛ چون برای حفظ نتیجه، باید چندین بار تکرار و تمدید شوند.

3- اگرچه فیلرهای مصنوعی، ایمن هستند؛ ولی با توجه به شرایط بدن هر فرد، شاید تزریق یک ماده خارجی به بدن، باعث واکنش‌های آلرژیک و عوارض جانبی شود. برای همین، خیلی مهم است که یه پزشک ماهر را برای این کار انتخاب کنید.

4- در تزریق ژل، اگر ماده‌ی باکیفیتی نباشد یا پزشک ماهری نداشته باشید، شاید دچار برجستگی‌های ریز زیر پوست یا تغییر رنگ پوست شوید. معمولاً فیلرهایی که ماندگاری خیلی زیادی دارند، عوارض جانبی بیش‌تری هم دارند.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در انتخاب روش‌های درمانی زیبایی، مهم‌ترین عامل، اثرگذار بودن آن روش است. روشی که از آن نتوان نتیجه‌ی مناسب را گرفت، کاربرد و طرفداری نخواهد داشت؛ ولی در عمل‌های زیبایی، هر دو روش تزریق چربی و تزریق ژل، کاربرد خود را دارند که البته با هم تفاوت‌هایی نیز دارند که وظیفه‌ی انتخاب بر عهده‌ی پزشک متخصص است.

در واقع، پزشک متخصص شماست که تصمیم نهایی را می‌گیرد که از کدام روش استفاده شود تا بهترین نتیجه را بگیرید. برای همین، اولین موردی که ما به همه پیشنهاد می‌دهیم، این است که به یک کلینیک معتبر با پزشک باتجربه مراجعه کنند.

این را هم در نظر بگیرید که در برخی موارد، بهترین گزینه برای مقابله با پیری، ترکیب این دو روش و استفاده‌ی هم‌زمان از آن‌هاست. تزریق چربی می‌تواند به‌ خوبی حجم از دست‌ رفته‌ صورت را برگرداند و پوست آن را بکشد؛ ولی گاهی در از بین بردن خط‌های باریک اطراف دهان، عملکرد محدودی دارد. برای همین، با انجام هم‌زمان تزریق چربی و تزریق ژل، جراح می‌تواند تمامی انتظارات فرد را برآورده کند.

برای برطرف کردن خط اخم، ابتدا باید از بوتاکس استفاده کرد؛ ولی اگر خط اخم پیشرفته‌ای باشد و با بوتاکس به طور کامل از بین نرود، می‌توان از یک فیلر هم کمک گرفت. یعنی ابتدا بوتاکس تزریق شود و سپس، بعد از یک هفته تا 10 روز، مشخص می‌شود که آیا به استفاده از فیلر نیاز است یا نه. البته این حالت معمولاً برای کسانی است که خط اخم عمیقی دارند که برای رفع آن دیر اقدام کرده‌اند.

درباره‌ی بقیه چروک‌ها مانند خط خنده نیز اگر بیمار می‌خواهد یک کار سرپایی ساده با حداقل دستکاری و ورم انجام دهد، پیشنهاد می‌شود که ژل تزریق کند؛ ولی اگر با آمدن به اتاق عمل و دوران طولانی ورم مشکلی ندارد، حتماً تزریق چربی را پیشنهاد می‌کنیم؛ چون چربی، امنیت بیش‌تری دارد.

دریافت مشاوره رایگان!

زیبا بودن، حق شماست. شما می‌توانید هم به صورت حضوری و هم تلفنی، از کارشناس‌های «کلینیک دکتر مریم خیرآبادی» مشاوره بگیرید. برای تماس‌های تلفنی در ساعت‌های کاری، پاسخگوی شما عزیزان هستیم. شما حتی می‌توانید در در واتس‌اپ به ما پیام دهید.


شماره تلفن کلینیک: ۳۴۰۹۱۶۷۴-۰۲۶
شماره تلفن همراه: ۰۹۰۳۹۷۳۳۳۴۶
نشانی کلینیک: کرج، فردیس، فلکه اول، برج نگین البرز، طبقه چهارم، واحد ۱۷

5 از 1 امتیاز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا