مزونیدلینگ

مزونیدلینگ

بدون شک، همه‌ی مردها و خانم‌ها دوست دارند که زیبا به نظر برسند که یکی از موردهایی که روی زیبایی هر کسی اثرگذار است، شفافیت و شادابی پوست است. برای همین، همه دوست دارند که همیشه و به‌ویژه در سن‌های بالاتر بتوانند پوست شادابی داشته باشند و برای دستیابی به این موضوع، روش‌های گوناگونی را برای جوانسازی پوست امتحان می‌کنند. یکی از همین روش‌های جوان‌سازی پوست، مزونیدلینگ است که از ترکیب دو روش برای جوانسازی پوست استفاده می‌کند و مزیت‌های هر دو روش را با هم دارد. آن دو روش، «مزوتراپی» و «میکرونیدلینگ» هستند.

البته مزونیدلینگ نه تنها برای جوانسازی پوست و رفع چین‌وچروک پوست، بلکه برای رشد موها هم اثرگذار است و مانع ریزش آن‌ها می‌شود و با تولید الاستین بیش‌تر، موها را تقویت می‌کند. ولی از آن جایی که مزونیدلینگ، یک روش جدید برای برطرف کردن مشکل‌های پوست و مو است، شاید برخی‌ها از شیوه‌ی انجام آن آگاهی نداشته باشند و ندانند که ب طور دقیق روی پوست و موی آن‌ها چه اتفاقی می‌افتد. همین موضوع باعث می‌شود که هر شایعه و حرفی را درباره‌ی مزونیدلینگ باور کنند. مثلاً برخی‌ها از انجام آن می‌ترسند؛ در حالی که هرگز روش خطرناکی نیست.

مزونیدلینگ چیست؟

 کلمه‌ی «مزونیدلینگ» از ترکیب دو کلمه‌ی «مزو» و «نیدلینگ» ساخته شده است و خود این نکته، گویای این است که این روش، ترکیبی از روش‌های جوانسازی پوست است. در واقع، مزونیدلینگ ترکیبی از روش‌های «مزوتراپی» و «میکرونیدلینگ» است که هر دو از روش‌های معمول پزشکی برای بهبود پوست و مو هستند. در مزونیدلینگ، کوکتل‌های مزوتراپی به‌وسیله‌ی سوزن‌های میکرونیدلینگ وارد پوست می‌شوند و به بافت‌های آسیب‌دیده نفوذ می‌کنند و داروی مخصوص را تزریق می‌کنند و آن آسیب را درمان می‌کنند.

استفاده از مزونیدلینگ برای بهبود پوست باعث می‌شوند که تولید کلاژن در پوست بیش‌تر شود که در نتیجه، انعطاف‌پذیری و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می‌دهد و چین و چروک‌های پوست برطرف می‌کند و باعث جوان‌سازی پوست می‌شود. بنابراین، می‌توان گفت که مزونیدلینگ یکی از روش‌های پیشرفته برای درمان پیری پوست و رفع آسیب‌های آن است.

البته از مزونیدلینگ برای تقویت ریشه موها هم استفاده می‌شود. در این روش، داروهای مخصوصی به پوست سر تزریق می‌شوند که باعث تولید بیش‌تر الاستین و فولیکول‌های مو می‌شوند تا رشد موها بیش‌تر شود. همچنین، در این روش، ریشه‌ی موها تقویت می‌شوند که در نتیجه، باعث محکم شدن موها و جلوگیری از ریزش آن‌ها خواهد شد.

در مزونیدلینگ پوست چه اتفاقی می‌افتد؟

با توضیح‌هایی که تا این جا داده‌ایم، شاید هنوز نمی‌دانید که در مزونیدلینگ به طور دقیق چه اتفاقی می‌افتد. برای همین، می‌خواهیم بیش‌تر توضیح دهیم. ولی قبل از هر چیزی باید بدانید که پوست بدن ما از سه لایه‌ی کلی ساخته شده است:

  • اپی‌درم (روی پوست)
  • درم (لایه‌ی میانی)
  • هیپودرم (زیر پوست)

برای انجام روش مزونیدلینگ پوست، از سیستم تزریق سوزنی استفاده می‌شود. این دستگاه، تعداد زیادی سوزن‌های ریز دارد که داروهای مخصوص از طریق آن‌ها به پوست تزریق می‌شوند. البته پیش از تزریق به این روش، پزشک با استفاده از پمادهای بی‌حسی یا داروهای دیگر، محل درمان را بی‌حس می‌کند. در کل، این روش نسبت به مزوتراپی، درد بسیار کمتری دارد.

پزشک، مقدار دارو و عمق نفوذ سوزن‌ها را با توجه به سن بیمار، نوع پوست، میزان آسیب و محل درمان، مقدار دارو و عمق نفوذ سوزن‌ها تنظیم می‌کند. پس از بی‌حسی کردن محل تزریق، کوکتل‌های مزوتراپی در آن محل قرار می‌گیرند و کار تزریق شروع می‌شود. سوزن‌ها معمولاً در ناحیه‌ی میانی پوست (درم) وارد پوست می‌شوند و دارو را تزریق می‌کنند. با ورود این داروها به پوست، کلاژن‌ها تحریک می‌شوند و اثرات پیری پوست برطرف می‌شوند.

تعداد جلس‌های درمانی مورد نیاز برای انجام مزونیدلینگ به «شدت و نوع آسیب»، «نوع پوست»، «سن بیمار» و «ناحیه درمان» بستگی دارد. معمولاً برای تکمیل درمان مزونیدلینگ ۶ تا ۸ جلسه نیاز است که با فاصله‌های ۱ تا ۲ ماه انجام می‌شوند؛ ولی بسته به شرایط، شاید پزشک جلسه‌های کم‌تر یا بیش‌تر با فاصله‌های متفاوتی را برای فرد در نظر بگیرد. البته شرط اصلی برای استفاده از روش مزونیدلینگ، این است که بیمار از سلامت عمومی برخوردار باشد.

در کل، از مزونیدلینگ برای درمان آسیب‌های پوستی زیر استفاده می‌شود:

  • برطرف کردن جای زخم، جوش و آکنه
  • صاف کردن فرورفتگی‌های ناشی از جوش و آکنه
  • برطرف کردن تیرگی و فرورفتگی دور چشم
  • برطرف کردن چین و چروک‌های نواحی مختلف صورت و بدن
  • درمان آفتاب‌سوختگی و تغییر رنگ بخش‌هایی از پوست
  • رفع لک‌های پوستی ناشی از بارداری یا افزایش سن
  • جلوگیری از ریزش مو و کمک به افزایش سرعت رشد آن
  • برطرف کردن ترک‌های پوستی ناشی از «بارداری» یا «افزایش و کاهش وزن»
  • جلوگیری از بروز جوش‌های سرسیاه با تقویت جریان خون در زیر پوست
  • رفع افتادگی پوست و کمک به حفظ حالت ارتجاعی پوست

مزونیدلینگ به چه کسانی پیشنهاد نمی‌شود؟

با توجه به کاربردهای گوناگونی که مزونیدلینگ دارد، شاید بتوان گفت که این روش، یکی از پرکاربردترین روش‌های درمان آسیب‌های پوستی است. ولی متاسفانه برای همه مناسب نیست. برای همین، مزونیدلینگ را به کسانی که شرایط زیر را دارند، پیشنهاد نمی‌کنیم:

  • کسانی که به بیماری‌های پوستی دچار شده‌اند.
  • کسانی که مزوتراپی را امتحان کرده‌اند و دچار حساسیت شده‌اند.
  • کسانی که در محل درمان، عفونت یا حساسیت دارند، تا زمان بهبود کامل آن نباید از مزونیدلینگ استفاده کنند.
  • کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند یا کسانی که به بیماری‌های نقص سیستم ایمنی دچار شده‌اند.
  • کسانی که از داروهای رقیق‌کننده خون (مانند وارفارین یا آسپرین) استفاده می‌کنند و نمی‌توانند استفاده از آن را قطع کنند.
  • کسانی که سابقه‌ی کلوئید یا گوشت اضافه بعد از آسیب‌های پوستی دارند. این‌ها باید از روش‌های کم‌تهاجمی‌تر استفاده کنند.
  • کسانی که آکنه‌های فعال دارند. مزونیدلینگ تنها جای آکنه را برطرف می‌کند و در بهبودی آکنه‌های فعال تاثیری ندارد.

مزونیدلینگ، چه عوارضی دارد؟

چون در روش مزونیدلینگ سوزن‌ها به پوست وارد می‌شوند، مقداری التهاب، قرمزی، زخم‌های بسیار ریز و کمی سوزش از معمول‌ترین عارضه‌ی آن است. البته اگر دستورهای پزشک به‌درستی رعایت شود و زخم‌ها را دست‌کاری نکنید، این عارضه‌ها پس از 7 یا 10 روز از بین می‌روند. همچنین، شاید پس از مزونیدلینگ پوست کمی تیره شود و رنگ آن تغییر کند. که در این حالت، چند روز پس از عمل، پوست کم‌کم پوسته‌پوسته می‌شود و می‌ریزد. در نتیجه، رنگ پوست به حالت طبیعی برمی‌گردد و یکدست می‌شود.

همان طور که در ابتدای این نوشته هم گفته شد، چون مزونیدلینگ یک روش جدید است، شایعه‌هایی هم درباره‌ی آن وجود دارد. مانند شایعه‌های زیر که حقیقت ندارد:

  • مزونیدلینگ، درد بسیاری دارد.
  • مزونیدلینگ به اعصاب آسیب می‌زند.

برخی‌ها تصور می‌کنند که چون در این روش از سوزن استفاده می‌شود، پس درد بسیار زیادی را هم دارد. در حالی که این گونه نیست و پزشک برای کاهش درد بیمار، محل تزریق را بی‌حس می‌کند. البته پس از پس از برطرف شدن اثر بی‌حسی، شاید کمی درد را احساس کنید؛ ولی این درد آن‌قدر نیست که تحمل نشود یا باعث ناراحتی زیاد شما شود.

شایعه‌ی دیگر درباره‌ی آسیب زدن به اعصاب است. در حالی که مزونیدلینگ، سوزن‌ها حتی در زمان درمان آسیب‌های شدید، تنها به لایه‌های سطحی پوست نفوذ می‌کنند و به اعصاب آن نمی‌رسند. بنابراین، امکان آسیب زدن به اعصاب وجود ندارد و نمی‌تواند باعث فلج اعصاب یا آسیب زدن به آن‌ها شود.

ماندگاری مزونیدلینگ چقدر است؟

مزونیدلینگ را می‌توان یکی از روش‌های همیشگی برای جوان‌سازی پوست و رفع مشکل‌های پوست و مو دانست. البته  رعایت دستورهای پزشک پس از درمان، اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی و افزایش سن به‌شدت روی ماندگاری بیش‌تر آن اثرگذار است. علاوه بر این‌ها نوع پوست فرد، شدت آسیب و عوامل ژنتیکی هم بر روی ماندگاری نتیجه‌ی مزونیدلینگ تاثیر دارد.

دریافت مشاوره رایگان!

زیبا بودن، حق شماست. شما می‌توانید هم به صورت حضوری و هم تلفنی، از کارشناس‌های «کلینیک دکتر مریم خیرآبادی» مشاوره بگیرید. برای تماس‌های تلفنی در ساعت‌های کاری، پاسخگوی شما عزیزان هستیم. شما حتی می‌توانید در در واتس‌اپ به ما پیام دهید.


شماره تلفن کلینیک: ۳۴۰۹۱۶۷۴-۰۲۶
شماره تلفن همراه: ۰۹۰۳۹۷۳۳۳۴۶
نشانی کلینیک: کرج، فردیس، فلکه اول، برج نگین البرز، طبقه چهارم، واحد ۱۷

امتیاز دهید
پیمایش به بالا
کلینیک زیبایی دکتر مریم خیرآبادی در فردیس کرج
تزریق فیلرهای جدید PCL

ماندگاری 3 ساله

برای اطلاع بیشتر از تزریق این نوع فیلرهای ماندگار و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.