
مزوتراپی و هیر فیلر (فیلر مو)
مزوتراپی و هیر فیلر (فیلر مو)، دو روشی هستند که با استفاده از تزریق مواد مغذی و مواد مورد نیاز به لایهی میانی پوست، از ریزش موها جلوگیری میکنند؛ ولی تفاوتهایی هم با یکدیگر دارند. البته مزوتراپی، کاربردهای مختلفی دارد و برای جوانسازی پوست هم استفاده میشود که در ادامه به چند کاربرد مزوتراپی و تفاوت بین مزوتراپی و هیر فیلر (فیلر مو) میپردازیم. موردهایی که در ادامه خواهیم گفت، عبارت اند از:
- مزوتراپی صورت و کاربردهای آن
- مزوتراپی مو و کاربردهای آن
- مزوتراپی ابرو و کاربردهای آن
- تفاوت مزوتراپی و هیر فیلر (فیلر مو)
مزوتراپی صورت و کاربردهای آن
برای این که یک پوست شاداب و جوانی داشته باشیم، باید به فکر تغذیهی پوست باشیم. البته برای این کار، محصولهای گوناگونی تولید شده؛ ولی آن چنان که تبلیغ میشوند، تاثیر چشمگیری ندارند. برای همین، باید به سراغ روشهایی رفت که اثرگذاری بیشتری دارند؛ مانند مزوتراپی که یک روش خاص و کمتهاجم است که با استفاده از تزریق، مواد مغذی مورد نیاز پوست را فراهم میکند.
مزوتراپی، یک تکنیک درمانی است که در آن با استفاده از سوزنهای ظریف، موادی مانند ویتامینها، آنزیمها، هورمونها و عصارههای گیاهی را به لایه میانی پوست (مزودرم) تزریق میشود تا باعث جوانسازی پوست و سفت شدن آن و از بین بردن چربی آن شود. البته اساس این روش، این است که گردش خون را در پوست افزایش دهد.
کلمهی مزوتراپی از «مزودرم» برگرفته شده است که نام لایهای از پوست است که در این روش، تزریق مواد به این لایه انجام میشود. ایده اصلی این روش زیبایی برای اولین بار در سال ۱۹۵۲ میلادی توسط میشل پیستور (یک پزشک فرانسوی) ابداع شد که البته در آن زمان، از این روش برای تسکین درد استفاده میشد. اما مزوتراپی با هدف جوانسازی پوست نیز برای همهی افراد مناسب نیست.
مزوتراپی صورت برای چه کسانی مناسب است؟
همهی کسانی که بالای 18 سال هستند، میتوانند از مزوتراپی استفاده کنند. در کل، این روش درمانی برای بخشهای گوناگونی از بدن مانند شکم، ران، پاها، بازوها و از همه مهمتر «صورت» کاربرد دارد. ولی هدف اصلی از این روش، عبارت اند از:
- رفع چین و چروکها و خطوط ریز صورت
- کمک به سفت شدن پوست
- رفع لکههای تیره از پوست
- کاهش یا از بین بردن چربیهای اضافی
- کاهش سلولیت
- کمک به درمان آلوپسی
در اصل، مزوتراپی به کمک داروهای تزریقی، گردش خون پوست را بهبود میدهد و مشکلات پوستی را تا حدودی برطرف میکند. البته اثربخشی این روش، بیشتر به هدف آن بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر بخواهید که چین و چروک پوست را از بین ببرید، از موادی برای رفع چین و چروک در تزریق استفاده میشود. بنابراین، این روش، یک روش درمانی تخصصی است.
از چه موادی در مزوتراپی صورت استفاده میشود؟
همان طور که گفته شد، با توجه به هدف مزوتراپی، داروها و ترکیبات تزریقی انتخاب میشود. ولی در کل، بیشتر از مواد زیر در مزوتراپی استفاده میشود:
- عصاره گیاهان
- ویتامینهای مختلف و مواد معدنی
- آنزیمهایی مانند کلاژناز و هیالو رو نیداز
- هورمونهایی مانند کلسی تونین و تیروکسین
- داروهای گشاد کننده رگها و آنتیبیوتیکها
مزایای مزوتراپی صورت چیست؟
به دلیل مزایا و فایدههای زیادی که مزوتراپی صورت دارد، این روش از گذشته تا اکنون، محبوبیت بالایی را به دست آورده است. ولی در کل، میتوان گفت که با استفاده از مزوتراپی صورت، مزیتهای زیر را خواهیم داشت:
- جایگزین خوب برای جراحیهای گران و خطرناک
- دریافت ویتامینها و مواد مغذی پوست
- جوانسازی و رفع چین و چروکهای پوست
- روشن شدن و شفافیت پوست
- آبرسانی به پوست و حفظ رطوبت آن
روی هم رفته، میتوان این گونه گفت که مزوتراپی، یک روش درمانی پیچیده و خطرناکی نیست و برای بهرهمند شدن از مزیتهای گوناگون آن، فقط باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید که ما کلینیک دکتر مریم خیرآبادی را پیشنهاد میکنیم.
مزوتراپی مو و کاربردهای آن
ریزش مو یکی از معمولترین مشکلهای پوست و مو در دنیا است که دلیلهای گوناگونی دارد. گاهی به دلیل ژنتیک است و گاهی هم به دلیل بیماریها و اختلالهای مختلف است. البته متاسفانه هنوز اطلاعات دقیقی دربارهی مکانیسم ریزش مو نداریم؛ برای همین، داروهای موجود در بازار که برای جلوگیری از ریزش مو هستند، برای همهی افراد اثرگذار نیستند. به طور معمول، از داروی موضعی ماینوکسیدیل و داروی خوراکی فیناستراید برای درمان ریزش مو استفاده میشود که این دو دارو برای نیمی از مصرفکنندهها تاثیر چندانی ندارند.
برای همین، میتوان در کنار این داروها و درمانها، از روشهای دیگری مانند مزوتراپی مو هم کمک گرفت تا بتوان بهتر از ریزش مو جلوگیری کرد. روش مزوتراپی مو، با تزریق به لایهی میانی پوست، باعث توقف ریزش مو و تحریک رشد موها میشود. در این روش، ترکیبی از مواد تقویتی گوناگون به درون پوست تزریق میشود؛ مانند عصارههای گیاهی، داروهای مختلف، ویتامینها، آنزیمها، هورمونها، فاکتورهای رشد و مواد دیگری که میتوانند به درمان آلوپسی (ریزش مو یا طاسی) کمک کنند.
درم یا لایهی میانی پوست، از بافتی ساخته شده که رشتههای کلاژن، رشتههای الاستین و هیالورونیک اسید را شامل میشود. این بخش از پوست، باعث انعطاف پوست میشود و دارای انواع ساختارهای مهم پوستی است که یکی از این ساختارها، فولیکول مو است که هر فولیکول مو، یک یا چند پیاز مو را شامل میشود. پیاز مو، محلی است که تارهای موی ما ساخته میشوند، رشد میکنند و از سطح پوست بیرون میآیند.
هدف اصلی از تزریق داروها به لایهی میانی پوست در مزوتراپی مو، این است که چون پیاز مو در این لایه قرار دارد که برای اثربخش بودن ترکیبات ترمیمکننده، باید آنها به طور مستقیم به آن لایه تزریق کنیم. برای همین، داروهای موضعی (مانند ماینوکسیدیل) معمولاً نمیتوانند به آن لایه برسند و تاثیر کمتری نسبت به مزوتراپی مو دارند.
پیشنهاد ما به شما
اگر شما در فردیس کرج هستید و دنبال بهترین کلینیک زیبایی در فردیس میگردید، به شما پیشنهاد میکنیم که به کلینیک دکتر مریم خیرآبادی مراجعه کنید.
مزوتراپی برای چه کسانی جواب نمیدهد؟
همان طور که گفته شد، از روش مزوتراپی مو در کنار سایر داروها و درمانها استفاده میشود تا بتواند کمک خوبی به جلوگیری از ریزش مو باشد. ولی این روش برای همهی افراد جواب نمیدهد. مانند کسانی که در زیر فهرست شدهاند:
- خانمهای باردار
- کسانی که به دلیل ژنتیکی، جنس موی خوبی ندارند.
- کسانی که ریزش موی آنها به دلیل بیماریهای زمینهای (مثل سفلیس) است.
- افرادی که به بیماریهای دیابت، هپاتیت، هموفیلی، ایدز و … دچار هستند.
- در مردهای بالای ۴۰ سال یا کسانی که از طاسیهای آندروژنی شدید دارند.
- خانمهای بالای ۶۰ سال یا کسانی که از طاسیهای آندروژنی شدید دارند.
اگر دلیل ریزش مو، مصرف داروهایی خاص (مانند داروهای شیمیدرمانی) باشد، باید بعد از پایان دورهی درمان، مزوتراپی مو را انجام دهند.
مزوتراپی ابرو و کاربردهای آن
امروزه، مزوتراپی ابروف یکی از اثرگذارترین روشها برای تقویت ریشه ابرو، افزایش رشد ابرو و جلوگیری از ریزش آن است. ریزش ابروهای افراد میتواند دلیلهای گوناگونی داشته باشد؛ مانند عوامل ژنتیکی، افزایش سن، اصلاح نادرست ابرو، استرس و بیماریهای اعصاب، کمبود مواد مغذی، داشتن بیماریهایی مانند آلوپسی و درماتیت.
مزوتراپی ابرو میتواند به این افراد کمک که ابروهای پرپشت و زیبایی داشته باشند. در این روش، با استفاده از سرنگهای مخصوص، داروهایی را به قسمت میانی پوست و فولیکولهای ابرو تزریق میکنند. داروهایی مانند هومیوپاتی، ویتامینها و املاح معدنی مانند آهن و روی، عصاره گیاهان، اسیدهای آمینه و…
بنابراین، میتوان این گونه گفت که مزوتراپی ابرو با تزریق ترکیبات مغذی به ریشهی موهای ابرو دارای مزیتهای زیر است:
- افزایش خونرسانی به فولیکولهای مو
- متعادل کردن هورمونهای سطح فولیکول
- عارضهی کم تزریق و داروها در این روش
- دیدن نتیجهی مزوتراپی ابرو در مدت کوتاه
تفاوت مزوتراپی و هیر فیلر (فیلر مو)
بدون شک، شما هم کسانی را دیدهاید که دچار ریزش مو شدهاند. معمولاً این افراد، روشهای گوناگونی را برای درمان ریزش موی خود امتحان کردهاند، ولی به نتیجهی دلخواه نرسیدهاند. متاسفانه مشکل ریزش مو، همهی افراد را حداقل یکبار در زندگی درگیر میکند و فرقی ندارد که آن فرد، زن باشد یا مرد.
نه تنها پیرها، بلکه جوانترها هم به دلیلهای گوناگونی درگیر ریزش مو خواهند شد. دلیلهایی مانند تغذیه، سبک زندگی، بیماریها، استرس، آلودگی آبوهوا و… اثر مستقیمی روی ریزش موها دارند. ولی با این حال، امروزه روشهایی وجود دارد که خود را ثابت کردهاند. «هیر فیلر» و «مزوتراپی مو» از جمله روشهای نوین و مفید در درمان ریزش مو هستند که البته تفاوتهایی هم با یکدیگر دارند.
همان طور که در بالا گفته شد، در روش مزوتراپی مو، مواد مغذی و داروهایی (مانند داروی ماینوکسیدیل) به لایهی میانی پوست تزریق میشوند که باعث تحریک ریشههای مو میشود. در نتیجه، علاوه بر تقویت موها، رشد موها هم افزایش پیدا میکند.
ولی در روش تزریق فیلر مو، علاوه بر ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز مو، مادهی دیگری به نام «اسید هیالورونیک» هم به ریشهی موها تزریق میشود که باعث میشود هیر فیلر (فیلر مو) ماندگاری و تاثیر بیشتری داشته باشد. برای همین، میتوان گفت که فیلر موی سر، ماندگارتر و تاثیرگذارتر از روش مزوتراپی مو است و نتیجهی آن نسبت به مزوتراپی مو، نمایانتر است.
- یکی از مهمترین تفاوتها، اختلاف قیمت زیاد بین مزوتراپی مو و فیلر مو است.
- یکی از دیگر تفاوت به بایدها و نبایدهای پیش از عمل و مراقبتهای بعد از آن مربوط میشود.
البته علاوه بر تفاوتهایی که مزوتراپی مو و هیر فیلر (فیلر مو) دارند، شباهتهایی هم دارند که عبارت اند از:
- هر دو روش با توجه به مشکل بیمار، قابلیت استفاده در نواحی مختلف پوست را دارند.
- در هر دو روش، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای تقویت و رشد مو فراهم میشوند.
- هر دو روش با سوزنهای کوچکی به پوست تزریق میشوند.
- دوره درمانی برای هر دو روش معمولاً بین 2 تا ۴ جلسه است.
البته باید این نکته را هم به یاد داشت که هیچکدام از روشهای مزوتراپی مو و هیر فیلر (فیلر مو) بر روی موهای از دست رفته تاثیر نمیگذارد و فقط در جلوگیری از ریزش موها و تقویت ریشهی مو کارساز هستند.
دریافت مشاوره رایگان!
زیبا بودن، حق شماست. شما میتوانید هم به صورت حضوری و هم تلفنی، از کارشناسهای «کلینیک دکتر مریم خیرآبادی» مشاوره بگیرید. برای تماسهای تلفنی در ساعتهای کاری، پاسخگوی شما عزیزان هستیم. شما حتی میتوانید در در واتساپ به ما پیام دهید.
شماره تلفن کلینیک: ۳۴۰۹۱۶۷۴-۰۲۶
شماره تلفن همراه: ۰۹۰۳۹۷۳۳۳۴۶
نشانی کلینیک: کرج، فردیس، فلکه اول، برج نگین البرز، طبقه چهارم، واحد ۱۷