درمان جای جوش صورت با لیزر

درمان جای جوش صورت، این روزها به یکی از دغدغه‌های مهم مردم برای زیبایی پوست صورت‌شان تبدیل شده است. اگر بخواهیم دوره‌های مختلف را بررسی کنیم، به خوبی متوجه می‌شویم که امروزه مردم بیش‌تر از گذشته به زیبایی ظاهری خود اهمیت می‌دهند و یکی از موردهایی که بیش‌تر به آن توجه می‌شود، زیبایی پوست است. چون در یک ملاقات، اولین چیزی که به چشم همه می‌آید، زیبایی و شفافیت پوست است.

اما یکی از چیزهایی که زیبایی پوست را از ما می‌گیرد، جوش‌های روی پوست هستند. برای همین، روش‌های مختلفی برای درمان جای جوش ابداع شده است که هر کدام، مزیت‌ها و معایب خود را دارند. مثلاً برخی‌ها برای رفع جای جوش به سراغ روش‌های درمانی گیاهی و سنتی می‌روند که عیب این روش، طولانی و زمان‌بر بودن این روش است. البته روش‌های دیگری هم هست که می‌توان از آن‌ها زودتر نتیجه گرفت؛ مانند لیزر پوست برای رفع جای جوش.

بدون شک، همه‌ی ما در دوره‌هایی از زندگی خود (مانند مانند بلوغ، بارداری، استرس و دوران قاعدگی) به جوش‌های روی صورت دچار شده‌ایم و به مرور هم از بین رفته‌اند؛ ولی مسئله‌ی اصلی، این است که جوش‌ها با التهابی که در پوست ایجاد می‌کنند، هم می‌توانند درد داشته باشند و هم این که جای جوش‌ها در آینده باقی بمانند که به آن «اسکار» می‌گویند. اسکارها با ایجاد پستی و بلندی بر روی پوست، شفافیت و زیبایی پوست را کم می‌کنند. برای همین، بسیاری از مردم به دنبال رفع رفع جای جوش و اسکارها هستند.

به یاد داشته باشید که آکنه همان جوش است (در انگلیسی به جوش، آکنه می‌گویند) و جای جوش‌های باقیمانده روی پوست، اسکار می‌گویند.

درمان جای جوش صورت با لیزر

لیزر چگونه جای جوش را رفع می‌کند؟

امروزه محصول‌های پوستی با برندهای مختلفی را می‌بینیم که هر کدام با شعارهای مختلف می‌خواهند مشکل‌های پوستی ما را رفع کنند. شاید بشود گفت که یکی از همین محصول‌ها، لیزر باشد که برای درمان جای جوش و اسکار استفاده می‌شود. همان طور که می‌دانید، لیزر به فوتون‌های نوری فشرده گفته می‌شود که می‌تواند کاربردهای فراوانی داشته باشد؛ ولی در هر صورت باید توسط پزشک متخصص انجام شود؛ وگرنه می‌تواند خطرهای جبران‌ناپذیری برای ما داشته باشد.

اما لیزر چطور می‌تواند جای جوش را برطرف کند؟ لیزر پوست برای جای جوش، در محل جوش‌ها، لایه‌های اولیه و بالایی پوست را از بین می‌برد. در نتیجه، التهاب و قرمزی مختصری ایجاد می‌شود که با خون‌رسانی بیش‌تر به آن ناحیه، لایه‌ی پوستی جدیدی ایجاد می‌شود و جای جوش کمرنگ‌تر خواهد شد و شما پوست یکدستی را خواهید داشت.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که این درمان برای جوش‌های قدیمی کاربرد دارد و این درمان در دو مورد زیر، گزینه خوبی برای شما نیست:

  • اگر جوش‌های تازه و فعال دارید.
  • اگر رنگ پوست شما تیره است.

البته دستگاه‌‌های لیزر متفاوتی در بازار وجود دارند که هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خودشان را دارند و تصمیم بر عهده‌ی پزشک شما است که از کدام دستگاه برای پوست شما استفاده شود که آن را با توجه به سه عامل زیر انتخاب می‌کند:

  • نوع پوست شما
  • عمق اسکارهای پوستی
  • وسعت جای جوش‌ها و اسکار

بنابراین، درباره‌ی درمان جای جوش توسط لیزر می‌توان همه چیز را در موردهای زیر خلاصه کرد:

  • لیزر جای جوش، روشی است که بدون خون‌ریزی، جای جوش را درمان می‌کند.
  • لیزر با گرم کردن هموگلوبین موجود در مویرگ‌های خونی، جای زخم و رنگدانه را از روی پوست پاک می‌کند.
  • گرم شدن مویرگ‌های خونی، باعث کمبود اکسیژن و مواد مغذی در لایه های بالایی پوست می‌شود که در نتیجه، این لایه‌ها فرو می‌ریزند و پوست جدیدی ایجاد می‌شود.
  • میزان اثربخش بودن لیزر به رنگ پوست هم بستگی دارد. هرچه پوست تیره‌تر باشد، اثر لیزر کم‌تر می‌شود.
  • میزان اثربخش بودن لیزر به حساسیت پوست هم بستگی دارد. هرچه حساسیت پوست بیش‌تر باشد، اثر لیزر کم‌تر می‌شود.
  • درمان با لیزر، نمی‌تواند به طور کامل جای زخم و رنگدانه‌های آکنه را از بین ببرد؛ ولی اثر خوبی دارد. برای از بین بردن هرچه بهتر زخم‌ها و رنگدانه‌ها، به چند جلسه درمان نیاز است.

مزایای لیزر صورت برای رفع جای جوش

همان طور که در بالا گفته شد، هر کدام از روش‌های درمان جای جوش و اسکار، مزیت‌های خود را دارند. یکی از مزیت‌هایی که لیزر نسبت به بقیه روش‌ها دارد، سرعت تاثیر آن است. لیزر برای رفع جای جوش‌ها و از بین بردن اسکارها، یک روش بسیار سریع است. لیزر پوست در ابتدا باعث التهاب و قرمزی پوست می‌شود که طبیعی است؛ ولی پس از چند ساعت به مرور برطرف شده و پوست شما را شفاف می‌کند.

یکی دیگر از مزیت‌های لیزر پوست، این است که روی برخی از ذرات تأثیر زیادی دارد و روی بقیه تاثیری نمی‌گذارد. بنابراین، تأثیر زیادی روی سلول‌های دارای هموگلوبین دارد؛ ولی در عین حال، هیچ تاثیری بر سلول‌های کناری آن‌ها ندارد. همچنین، لیزر می‌تواند خالکوبی‌های دائمی و ناخواسته را پاک کند.

انواع لیزر برای رفع جای جوش

از لیزر می‌توان برای درمان جای جوش از ضعیف تا متوسط استفاده کرد و بر اساس مجله پزشکی Healthline می‌توان لیزرها را به دو دسته‌ی کلی زیر تقسیم کرد:

در لیزر جای جوش تخریبی از لیزر کربن دی‌اکسید استفاده می‌شود و کل لایه‌ی رویی پوست در ناحیه‌ی آسیب‌دیده را از بین می‌برد. برای همین، قرمزی ناشی از لیزر جای جوش تخریبی شاید ۳ تا ۱۰ روز طول بکشد که ناپدید شود. ولی در لیزر جای جوش غیرتخریبی، از لیزر مادون قرمز برای از بین بردن جای جوش استفاده می‌کند. گرمای ناشی از این لیزر باعث تحریک تولید کلاژن و تشویق رشد سلول‌های جدید برای جایگزین شدن با بافت آسیب‌دیده می‌شود.

در کل، از انواع لیزر جای جوش برای مشکل‌های پوستی مختلف استفاده می‌شود و نمی‌توان یک نوع لیزر را برای همه پیشنهاد کرد. برای همین است که برای رسیدن به بهترین نتیجه باید با پزشک مشورت کنید. ولی در حالت کلی، لیزرهای نوری برای درمان لکه‌های جوشی که رنگ‌دانه دارند، اثربخش هستند و لیزرهای فرسایشی (مانند اربیوم و فرکشنال)، اسکارهای برآمده یا فرورفته را بهتر درمان می‌کنند.

روش‌های دیگر رفع جای جوش

همان طور که گفته شد، برای درمان جای جوش، روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد تا جوش‌ها و لکه‌های ناشی از آن را از بین ببریم. لیزر هم یکی از آن روش‌ها است که مزیت‌ها و معایب خود را دارد. البته روش‌های زیر، روش‌هایی هستند که تا حدودی می‌توانند جایگزین لیزر برای درمان جای جوش شوند:

1- روش مزوتراپی

مزوتراپی، یک روش درمانی است که در آن، با تزریق مواد مختلف (مانند داروها، مواد مغذی، عصاره‌های گیاهی و…) به زیر پوست، مواد مغذی و مفیدی به پوست می‌رسد و چربی‌های موجود در آن کاهش پیدا می‌کند. با کمک مزوتراپی، سلول‌های جدیدی جایگزین سلول‌های آسیب‌دیده می‌شوند و پوست را ترمیم می‌کنند. البته تغییرهای محسوس را بعد از یک یا چند جلسه درمانی مشاهده می‌کنید.

2- روش PRP

به طور ساده، PRP همان پلاسمای غنی از پلاکت است که از خون خود فرد گرفته می‌شود و عامل اصلی در بهبود زخم‌های بدن است و جای جوش را به کلی از بین می‌برد و التهاب‌های پوستی را رفع می‌کند. در این روش، ابتدا پزشک از بیمار خون می‌گیرد و سپس، آن را درون سانتریفیوژ قرار می‌دهد تا پلاسمای خون جدا شود. برای دیدن تغییرهای محسوس به روش PRP به ۴ تا ۶ جلسه درمانی نیاز است.

3- روش میکرونیدلینگ

در روش میکرونیدلینگ، دستگاهی که دارای سوزن‌های بسیار ظریفی است، روی پوست حرکت داده می‌شود. با این حرکت، زخم‌های کوچکی روی پوست ایجاد می‌کند که آغازی برای بهبود طبیعی پوست است. این روش، علاوه بر از بین بردن ناهمواری‌های ناشی از جوش، غده‌های چربی زیر پوست را هم نابود می‌کند و ظاهر پوست را به شدت بهبود می‌دهد.

درمان جای جوش صورت با لیزر

عوارض و هزینه‌ی لیزر برای جای جوش

همان طور که معمولاً در همه‌ی روش‌های درمانی برای زیبایی پوست و صورت گفته می‌شود، هزینه‌ها بر اساس عوامل مختلفی تعیین می‌شود. البته امروزه و با فراگیر شدن این روش، هزینه‌ی لیزر برای درمان جای جوش کاهش پیدا کرده. ولی با این حال، درمان ارزانی نیست و برآورد این هزینه‌ها به عوامل زیر بستگی دارد:

  • میزان اسکارها
  • قدمت اسکارها
  • عمق اسکارها
  • نوع پوست بیمار

استفاده از لیزر برای درمان جای جوش و اسکار، خطر و عارضه‌ی خاصی ندارد و اگر عوارضی دیده می‌شود، معمولاً به دلیل استفاده از دستگاه نامناسب و حساسیت زیاد پوست بیمار باشد که باعث شامل ورم، قرمزی و درد در آن ناحیه می‌شود؛ ولی اگر به یک پزشک متخصص برای انجام این کار مراجعه کنید، دچار هیچ کدام از این عوارض نمی‌شوید.

البته این را هم در نظر داشته باشید که قرمزی و التهاب پس از انجام لیزر، طبیعی است و باید پس از چند ساعت برطرف شود؛ ولی اگر درد دارد و پس از گذشت چند ساعت، درد آن بیش‌تر شد، یک مورد خطرناک است که و باید خیلی سریع به پزشک خود مراجعه کنید.

مراقبت‌های قبل و بعد از لیزر جای جوش

لیزر جای جوش تا حد زیادی می‌تواند برای درمان جای جوش و اسکارها به شما کمک کند؛ ولی نباید از آن انتظار معجزه داشت. برای همین، برای گرفتن بهترین نتیجه، حتماً پیشنهاد می‌کنیم که موردهای زیر را قبل از انجام لیزر رعایت کنید:

  • با یک پزشک متخصص پوست و باتجربه مشورت کنید.
  • دو هفته قبل از لیزر، از بودن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
  • حداقل دو هفته قبل از لیزر، از کشیدن دخانیات پرهیز کنید.
  • دو هفته قبل از انجام لیزر، از ویتامین E، آسپرین و داروهای رقیق‌کننده‌ی خون استفاده نکنید.
  • دو هفته قبل از لیزر، از محصول‌های مراقبت پوست دارای رتینوئید یا اسید گلیکولیک استفاده نکنید.
  • اگر مستعد تبخال هستید، با تجویز پزشک، دارو مصرف کنید.

علاوه بر این مراقبت‌ها، باید بعد از انجام لیزر هم از پوست خود مراقبت کنید:

  • از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • ۶ تا ۸ هفته بعد از لیزر، از برنزه کردن خودداری کنید.
  • از مرطوب‌کننده برای مراقبت از پوست استفاده کنید.
  • ناحیه‌ای را که درمان شده، تمیز نگه دارید و تا حداقل یک هفته بعد از درمان آرایش نکنید.
  • نتیجه‌ی لیزر بعد از ۷ تا ۱۰ روز خود را نشان می‌دهد. پس، صبور باشید.

در پایان می‌توان گفت که لیزر، یک درمان موثر و سریع برای درمان جای جوش است که مزیت‌ها و عیب‌های خود را دارد. نکته‌ی مهم، این است که باید انتظار درستی از این روش درمانی داشته باشید تا ناامید نشوید. قطعاً لیزر برای درمان جای جوش، تأثیرگذار است؛ ولی یک روش قطعی نیست. این روش باعث کم‌رنگ شدن اسکارها و کم‌تر شدن عمق آن‌ها می‌شود و وضعیت پوست را تا حد زیادی بهبود می‌دهد؛ ولی رفع 100 درصدی جای جوش‌ها و اسکارها، شدنی نیست.

دریافت مشاوره رایگان!

زیبا بودن، حق شماست. شما می‌توانید هم به صورت حضوری و هم تلفنی، از کارشناس‌های «کلینیک دکتر مریم خیرآبادی» مشاوره بگیرید. برای تماس‌های تلفنی در ساعت‌های کاری، پاسخگوی شما عزیزان هستیم. شما حتی می‌توانید در در واتس‌اپ به ما پیام دهید.


شماره تلفن کلینیک: ۳۴۰۹۱۶۷۴-۰۲۶
شماره تلفن همراه: ۰۹۰۳۹۷۳۳۳۴۶
نشانی کلینیک: کرج، فردیس، فلکه اول، برج نگین البرز، طبقه چهارم، واحد ۱۷

5 از 1 امتیاز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
کلینیک زیبایی دکتر مریم خیرآبادی در فردیس کرج
تزریق فیلرهای جدید PCL

ماندگاری 3 ساله

برای اطلاع بیشتر از تزریق این نوع فیلرهای ماندگار و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.