از بین بردن جای جوش با روش‌های پزشکی

همه‌ی ما می‌دانیم که داشتن یک پوست یک‌دست و شفاف، یکی از نشانه‌های زیبایی است. برای همین، خیلی‌ها تلاش می‌کنند که زیبایی پوست خود را از دست ندهند یا اگر بخشی از آن را از دست داده‌اند، زیبایی آن را برگردانند. جوش‌ها و آکنه‌ها، زائده‌هایی هستن که به سادگی زیبایی پوست را از ما می‌گیرند. برای همین، باید تا جایی که امکان دارد، از ایجاد آن‌ها جلوگیری کنیم. البته برای جلوگیری از آن‌ها، باید دلیل ایجاد آن‌ها را بدانیم که در مقاله‌ی «دلیل‌های ایجاد جوش و آکنه» به طور مفصل، آن را توضیح داده‌ایم.

ولی خب، همان طور که در مقاله‌های گوناگون گفته شده، گاهی به دلیل‌هایی مانند ژنتیک نمی‌توان از ایجاد جوش‌ها و آکنه‌ها جلوگیری کرد. برای همین، باید به دنبال راهکارهایی باشیم که آن‌ها را درمان کنیم یا جای جوش‌ها را از روی صورت و بدن از بین ببریم. البته روش‌های گوناگونی وجود دارد که ما در مقاله‌ی «رفع جای جوش با درمان خانگی» فقط به روش‌های خانگی برای از بین بردن جای جوش‌ها اشاره کردیم؛ ولی حالا و در این مقاله می‌خواهیم که روش‌های پزشکی را نام ببریم که زودتر نتیجه بگیریم. پس، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

از بین بردن جای جوش با روش‌های پزشکی

همان طور که در مقاله‌ی مربوط به درمان‌های خانگی هم گفته شد، با ترکیب‌های گیاهی و روش‌های طبیعی نمی‌توان یک‌شبه جای جوش‌ها را از بین برد. راه‌های دیگری برای از بین بردن جای جوش‌ها هست که جزو روش‌های پزشکی هستند و فقط باید در کلینیک‌های تخصصی و توسط متخصص پوست انجام شود. از روش‌های پزشکی زیر می‌توانید برای کاهش جای جوش استفاده کنید:

1- درمان با لیزر

درباره‌ی این روش در مقاله‌ی «درمان جای جوش با لیزر» بیش‌تر توضیح داده شده است. ولی در کل، در این روش از پرتوی متمرکز نور استفاده می‌شود تا لکه‌های تیره و جای جوش‌ها را از بین ببرند. این روش در کلینیک انجام می شود و بلافاصله روی جای جوش تاثیر می‌گذارد.

در این روش، بدون استفاده از مواد شیمیایی یا اسکراب، بافت رویی پوست از بین می‌رود. در واقع، رویی‌ترین لایه پوست را از بین می‌رود تا سلول‌های جوان‌تر پوست در زیر آن پدیدار شوند که در نتیجه، جای جوش کاهش پیدا می‌کند.

عمل لیزر برای درمان جای جوش، معمولاً ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. البته با توجه به عمق لکه‌های روی پوست، با یک تا سه جلسه درمان، جای جوش‌ها به طور کامل رفع می‌شوند. البته این نکته را هم باید گفت که لیزر درمانی برای همه مناسب نیست؛ چون عملکرد آن به نوع پوست و واکنش‌های پوستی فرد بستگی دارد. همچنین، شاید در پوست‌های حساس، واکنش‌های شدیدی ایجاد کند.

2- لایه‌برداری پوست (میکرودرم)

اگر جای جوش‌ها خیلی عمیق نباشد، می‌توان با روش میکرودرم که یک روش غیرتهاجمی است، آن‌ها را بلافاصله از بین برد. در این روش، لایه‌های بالایی پوست که دارای لکه‌های تیره‌ی جای جوش هستند، تراشیده می‌شوند و از بین می‌روند. لکه‌های تیره‌ی جای جوش معمولاً به دلیل لخته‌ی خونی ایجاد می‌شوند. معمولاً استفاده از این روش نسبت به لیزر، کم‌هزینه‌تر خواهد بود.

اگر پوست‌تان دچار چروک یا جای جوش شده است، می‌توانید از ماسک‌های لایه‌بردار شیمیایی استفاده کنید که از سریع‌ترین روش‌های درمان جای جوش هستن. البته این کار باید توسط متخصص پوست انجام شود. متخصص پوست با استفاده از مواد شیمیایی، ماسکی را آماده می‌کند که می‌تواند لایه‌ای از پوست شما را جدا کند. همراه با این لایه، تیرگی‌ها و لکه‌های مربوط به جوش هم جدا می‌شوند و در نتیجه، شما یک پوست صاف و درخشان خواهید داشت.

استفاده از کرم‌های موضعی برای از بین بردن جای جوش، شاید کمی گران باشند؛ ولی نسبت به درمان‌های خانگی سریع‌تر عمل می‌کنند. برای انتخاب یک کرم لایه‌بردار به دنبال آن‌هایی باشید که ترکیب‌های زیر را داشته باشند:

  • کوجیک اسید
  • ویتامین C یا ویتامین E
  • رتینول یا ویتامین A
  • کرم‌هایی بر پایه‌ی کورتیزون

3- تزریق داروها

علاوه بر لیزر و لایه‌بردارهای پوست، با استفاده از ترزیق دارو به پوست هم می‌توان جای جوش‌ها و اسکارها را از بین برد. اگر کسی باشد که اسکارهای هایپروتروفیک یا کلوئید داشته باشد، با تزریق داروهای کورتیکواستروئیدها می‌توان جای جوش‌ها را از بین برد یا حداقل آن‌ها کم‌رنگ کرد تا کم‌تر به چشم بیایند.

در واقع، این روش شامل یکی سری تزریق است که باید توسط متخصص پوست انجام شود و آن متخصص با توجه تزریق‌ها و نتیجه‌ی تزریق‌ها، تزریق‌های جدید را هر چند هفته یک بار انجام می‌دهد تا به نتیجه‌ی مورد نظر برسد.

4- تزریق پرکننده‌های پوستی (فیلرها)

علاوه بر تزریق دارو می‌توان از پرکننده‌های پوستی یا فیلرها هم برای از بین بردن جای جوش‌های صورت و بدن کمک گرفت. تشخیص این که از کدام روش برای درمان جای جوش و اسکار استفاده شود، بر عهده‌ی متخصص پوست است. آن پزشک شاید تزریق یک پرکننده‌ی پوستی (فیلر) را که شامل کلاژن است، انتخاب کند و شاید هم تزریق چربی (فیلر طبیعی) را انتخاب کند. اگر می‌خواهید درباره‌ی فیلرها بیش‌تر بدانید، کلمه‌ی «فیلر» را در وب‌سایت سرچ کنید.

درباره‌ی فیلرهای مصنوعی و تجاری می‌توان از موادی مانند پلی متیل متاکریلات، اسید هیالورونیک و اسید پلی لاکتیک استفاده کرد. پرکننده‌های پوستی برای اسکارهای آتروفیک کارکرد بهتری دارند؛ ولی بسیاری از آن‌ها موقتی هستند. درمان در این روش معمولاً بین 6 تا 18 ماه طول می‌کشد.

5- میکرونیدلینگ

در این روش، توسط دستگاه مخصوص، سوزن‌های ریزی در پوست و اطراف جای جوش زده می‌شود تا پوست را برای تولید کلاژن بیش‌تر تحریک کند. با تولید بیش‌تر کلاژن، پوست شما صاف می‌شود و در نتیجه، جای جوش‌ها تا حد زیادی رفع می‌شود.

در یک پژوهش در سال 2017 مشخص شد که میکرونیدلینگ بین 31 تا 62 درصد باعث بهبودی پوست می‌شود. البته روش میکرونیدلینگ می‌تواند عوارض جانبی کمی هم داشته باشد. قرمزی، درد و التهاب را خیلی‌ها بعد از میکرونیدلینگ تجربه می‌کنند؛ ولی این اثرها به مرور زمان فروکش می‌کنند و از بین می‌روند.

چند نکته برای از بین بردن جای جوش

مسئله‌ی اصلی ما در این مقاله این است که «آیا جای جوش از بین می‌رود؟». بله از بین می‌رود؛ ولی نباید این انتظار را داشت که پوست شما مانند دوران بچگی شود. شاید بشود گفت که با روش‌های مختلف پزشکی بتوان جای جوش‌ها و اسکارها را تا 80 درصد از بین برد؛ ولی باز هم اگر دقت کنیم، اثر کم‌رنگ آن‌ها را می‌توان روی پوست دید.

برای همین، همیشه سفارش همه‌ی پزشک‌ها این است که «پیشگیری بهتر از درمان است». درباره‌ی جوش و جای جوش هم همین است. باید تا می‌توانید از به جا ماندن جای جوش جلوگیری کنید. پس، باید چند نکته‌ی زیر را رعایت دقت کنید:

  • آب و مایعات زیادی بنوشید. مصرف میوه‌ها هم به ترمیم زودتر پوست کمک می‌کند.
  • جوش و آکنه را هرگز نکَنید. این کار باعث خون‌ریزی در آن‌ها می‌شود و ترمیم آن‌ها توسط بدن را مختل می‌کند.
  • حتی اگر احساس خارش و سوزش دارید، جوش‌ها را دست‌کاری نکنید و فشار ندهید. با این کار باعث ایجاد زخم می‌شوید و جای جوش‌ها باقی می‌ماند.
  • از خراشیدن جوش‌ها (هر چند کوچک) پرهیز کنید. این کار باعث ایجاد لکه‌های تیره‌ای روی پوست می‌شوند که به سادگی از بین نمی‌روند.
دریافت مشاوره رایگان!

زیبا بودن، حق شماست. شما می‌توانید هم به صورت حضوری و هم تلفنی، از کارشناس‌های «کلینیک دکتر مریم خیرآبادی» مشاوره بگیرید. برای تماس‌های تلفنی در ساعت‌های کاری، پاسخگوی شما عزیزان هستیم. شما حتی می‌توانید در در واتس‌اپ به ما پیام دهید.


شماره تلفن کلینیک: ۳۴۰۹۱۶۷۴-۰۲۶
شماره تلفن همراه: ۰۹۰۳۹۷۳۳۳۴۶
نشانی کلینیک: کرج، فردیس، فلکه اول، برج نگین البرز، طبقه چهارم، واحد ۱۷

5 از 1 امتیاز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
کلینیک زیبایی دکتر مریم خیرآبادی در فردیس کرج
تزریق تخصصی فیلرهای بادی

ماندگاری 3 ساله

شامل فیلر باسن، بیکینی (واژن)، هیپ دیپ، ساق دست، ساق و مچ پا، پشت دست و گردن، و…